DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

Kremlin: İsrail'in Askeri Eylemleri Bölge İçin Tehlikeli

Kremlin, İsrail’in Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırılarının bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:23

Kremlin: İsrail'in Askeri Eylemleri Bölge İçin Tehlikeli

Kremlin: İsrail’in Saldırıları Bölgeyi Tehdit Ediyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in Lübnan ve Suriye’ye düzenlediği saldırılarla askeri eylemlerin geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirtti. Peskov, bu durumu "son derece yıkıcı" olarak değerlendirdi.

Askeri Eylemin Yayılması ve Gerilim

Peskov, İsrail’in Lübnan’daki bazı noktalara yönelik karadan işgal ve Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik hava saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Suriye ile sürekli temas halinde olduğuna dikkat çeken Peskov, "Şu anda doğrudan bir risk görmüyoruz, ancak egemen bir devlete yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz," dedi.

Peskov, İsrail’in saldırıları sonucunda askeri eylemlerin coğrafyada yaygınlaşmasının bölgedeki istikrarsızlığı artırdığını ve gerilim tırmanışının "son derece yıkıcı" olduğunu vurguladı. Derin kaygılarımız devam etmektedir.

İsrail Saldırılarının Sonuçları

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden beri Hizbullah ile çatışmalara devam ediyor. 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik düzenlenen yüzlerce hava saldırısında, Lübnan makamlarına göre 1273 kişi yaşamını yitirdi. Bunlar arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunmaktadır.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut’a gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında, bu saldırıların çoğunlukla ordu üslerini hedef almasına rağmen büyük hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içinde yüz binlerce insan yerinden oldu. Başkent Beyrut ve güney kesimlerden kuzeye göç edenler olduğu gibi, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirilmektedir.