DOLAR
34,18 0,17%
EURO
37,83 0,1%
ALTIN
2.905,96 0,65%
BITCOIN
2.077.032,01 0,27%

Küba'dan İsrail'e Uyarı: Saldırganlık Durdurulmalı

Küba, İsrail'in Orta Doğu'daki saldırgan tutumunu eleştirerek, derhal ateşkes müzakerelerine çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:20

Küba'dan İsrail'e Uyarı: Saldırganlık Durdurulmalı

Küba: Orta Doğu'daki Saldırganlık Sona Ermeli

Küba Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in ABD'nin askeri ve politik destekleriyle sürdürdüğü saldırgan politikalarından duyduğu endişeleri dile getirdi. Bakanlık, bu saldırganlığın derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Başlıca Endişeler

Küba'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, İsrail'in bu tutumunun bölgedeki istikrarı tehdit ettiği belirtildi. Filistin halkına yönelik yapılan saldırılara dikkat çeken Küba, İsrail'in Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak devam eden soykırımının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ateşkes Müzakereleri Acil Gereklilik

Açıklamada ayrıca, İsrail'in ateşkes müzakerelerini göz ardı ederek Lübnan, Suriye ve Yemen'e yönelik saldırılarını artırdığının altı çizildi. Küba, hedef alınan uluslarla dayanışma içinde olduğunu belirterek, insani krizin daha da kötüleşmemesi için derhal ateşkes müzakerelerine başlanması gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Hukukun Önemi

Adalet ve uluslararası hukukun önemine dikkat çeken Küba, barışın sağlanabilmesi için İsrail-Filistin çatışmasına kapsamlı bir çözüm bulunduğu ve 1967 öncesi sınırlar içinde Doğu Kudüs başkentli bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu yineledi. Ayrıca, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğinin derhal kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.