DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.145.006,75 0,35%

Küçükçekmece Metrobüs Kazasında Tutuklama Kararı

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 5 kişi tutuklandı, 1 ölü, 51 yaralı var.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 00:15
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 00:15

Küçükçekmece Metrobüs Kazasında Tutuklama Kararı

Küçükçekmece'deki Metrobüs Kazasına İlişkin Tutuklama Kararı

Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazası sonucunda, 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere toplam 51 kişi yaralandı. Kazayı takip eden soruşturma sonucunda, sulh ceza hakimliği 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturmanın Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, hakimlik ağır yaralı durumunu ve olay yerindeki görüntü kayıtlarını değerlendirerek, tutuklama kararında önemli temeller oluşturdu. Hakimlik, şüphelilerin ifadeleri ve bilirkişi raporundaki kusur tespitlerini dikkate alarak, "şüphelilerin atılı suçu işlediği hususunda somut deliller bulunduğunu" vurguladı.

Tutuklanan Şüpheliler

Kararda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli D.M.Ç. (metrobüs sürücüsü), M.E. (Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü), A.Y. (müdür yardımcısı), Ş.Y. (metrobüs denetim amiri) ve M.S.K. (yüklenici firmanın şantiye şefi) tutuklandı.

Kazanın Ardından Yaşananlar

Kazanın ardından, 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetti. 4 kişi gözaltına alındı, bunlardan 2'si serbest bırakıldı. Diğer 2 kişi ise adliyeye sevk edildi. Emniyet güçleri, metrobüs kazasına ilişkin olarak 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Tutuklama talepleriyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 5 şüpheli hakkında "taksirle yaralamaya ve ölüme neden olma" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.