DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,09 -0,08%
ALTIN
2.860,61 -1,2%
BITCOIN
2.165.255,23 -0,63%

Küçükçekmece Metrobüs Kazasında Yeni Gelişmeler

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına ilişkin savcılığın sevk yazısı ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 21:58
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 21:58

Küçükçekmece Metrobüs Kazasında Yeni Gelişmeler

Küçükçekmece'deki Metrobüs Kazası İncelemesi

Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında bir kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere toplam 51 kişi yaralandı. Kazaya dair savcılığın sevk yazısına ulaşıldı ve soruşturma devam ediyor.

Olayın Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, savcılığın mahkemeye ilettiği yazıda kaza ile ilgili önemli detaylara yer verildi. Metrobüs sürücüsü D.M.Ç.'nin kazanın meydana geldiği tarihte gerekli hız ayarlamalarını yapmadığı ve yetersiz frenleme uyguladığı belirtiliyor.

İlgili Yetkililer Soruşturma Kapsamında

Savcılık, metrobüs sürücüsü dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E., Müdür Yardımcısı A.Y. ve metrobüs saha amiri Ş.Y. ile yüklenici firmanın şantiye şefi M.S.K.'nın da kazada kusurlu olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Yetersiz İşaretler ve İkazlar

Kaza sırasında yol çalışması alanında yeterli ikaz ve işaret levhalarının bulunmadığına dikkat çekildi. Delillerin tam olarak toplanmadığı vurgulanarak, şüphelilerin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği bildirildi.

Kazanın Faturası

Dün sabah meydana gelen kazada, 22 yaşındaki Ferhat Uçar'ın hayatını kaybettiği, diğer yaralıların ise hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı. Kazanın ardından gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin serbest bırakıldığı, diğer iki kişinin ise adliyeye sevk edildiği belirtildi. Ayrıca, yol bakım ekibinde yer alan bazı kişilere de gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet güçleri, yaşanan gelişmeler sonrasında 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı.