DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,92 -0,01%
ALTIN
2.917,93 0,3%
BITCOIN
2.111.184,42 -1,42%

Kuyu-31 Operasyonları: 30 Şüpheli Yakalandı

Manisa ve Yozgat'ta düzenlenen Kuyu-31 operasyonları, 30 şüpheliyi ele geçirdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 08:04
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 08:04

Kuyu-31 Operasyonları: 30 Şüpheli Yakalandı

Kuyu-31 Operasyonları Öne Çıkıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 ilde gerçekleştirilen 'Kuyu-31' operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Manisa ve Yozgat merkezli bu operasyonda, organize suç örgütü üyesi olan 30 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın liderliğinde iki farklı organize suç grubuna yönelik düzenlenen operasyonların önemine değindi. Operasyonlar, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinesi altında gerçekleştirildi.

Yakalanan Suçlular ve Ele Geçirilen Malzemeler

Alınan bilgiye göre, Manisa, Yozgat, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'daki operasyonlarda, organize suç örgütü üyeleri arasında yer alan 30 kişinin yakalanması sağlandı. Bu kişiler hakkında, çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı. Söz konusu suçlamalar arasında eğlence mekanlarını tehdit yoluyla ele geçirme, silahlı saldırı, zorla senet imzalatma ve tefecilik gibi ağır suçlar yer almakta.

Başarılı Operasyonun Ardından

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda toplam 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici-delici alet ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildiğini belirtti. Ayrıca, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecek. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, operasyona katılan polis ekiplerine ve bu süreçte koordinasyonu sağlayan cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." diye belirtti.