DOLAR
34,11 -0,1%
EURO
38,08 0,06%
ALTIN
2.871,31 0,1%
BITCOIN
2.173.397,9 -0,89%

Libya'da Deniz Harp Okulu Komutanı Milad Suikasta Kurban Gitti

Libya'nın Trablus kentindeki Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 02:37
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 02:37

Libya'da Deniz Harp Okulu Komutanı Milad Suikasta Kurban Gitti

Trablus'ta Şok Edici Suikast

Libya'nın başkenti Trablus'ta, Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, aracına düzenlenen bir silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Milad, "El-Bidca" lakabıyla tanınan bir isim olarak biliniyordu.

Olayın Detayları

Saldırı, Trablus'un batı kesiminde gerçekleştirildi ve Milad makineli tüfeklerle ateşe tutuldu. Saldırganların kimliği henüz belirlenememiş olup, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Tahminler ve Gerilim

Müsadere eden güvenlik kuvvetleri, Milad'ın birçok düşmanı olduğunu ve destekçilerinin olaydan sonra sokaklarda toplanmaya başladığını ifade ederek olası bir gerilime dikkat çekti.

Taziye ve Adalet Çağrısı

Bu trajik olay sonrasında Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, sosyal medya üzerinden Milad için taziye mesajı yayımlayarak, suikastçıların bir an önce yakalanmasını talep etti.

Uluslararası Suçlamalar

Daha önce Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, Milad insan kaçakçılığı ve göçmenlere yönelik işkence gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. 2018 yılında yayımlanan bir rapora göre, Libya'daki insan hakları ihlallerine karıştığı belirtilmektedir.

Son olarak, Milad, 2020 yılında Libya hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı tarafından gözaltına alınmıştı.