DOLAR
34 0,18%
EURO
38,03 -0,24%
ALTIN
2.830,06 -1,01%
BITCOIN
2.167.132,04 -5,75%

Londra'daki Protesto: Filistin Destekçileri Kırmızı Boyayla Eylem Yaptı

İngiltere'de Filistin yanlısı aktivistler, İsrailli silah şirketine lobi yapan firmayı kırmızı boya ile protesto etti.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 16:09
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 16:09

Londra'daki Protesto: Filistin Destekçileri Kırmızı Boyayla Eylem Yaptı

Londra'da Filistin Destekçisi Eylem

İngiltere'de, Filistin yanlısı aktivistler, İsrailli silah üreticisi Elbit Systems için lobi faaliyeti yürüten APCO Worldwide adlı halkla ilişkiler firmasının Londra ofisini kırmızı boya ile protesto etti.

Protestonun Sebebi

Aktivistler, ofis binasına Filistin'de hayatını kaybedenlerin kanını simgeleyen kırmızı boya attı ve ofis önünde yatarak girişe engel oldular. Protesto sırasında aktivistlerden biri, "Şu anda yapabileceğimiz tek şey bu. Her şeyi denedik ama şimdi doğrudan eylem yapabileceğimiz bir şey kaldı" şeklinde konuştu.

Özgür Filistin Sloganları

Protestocular, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için çağrıda bulunurken, "Soykırım bitinceye kadar durmayacağız. İngiltere, bu soykırımın suç ortağıdır ve bunun olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gözaltılar ve Çatışmalar

Protesto sırasında bazı aktivistler polis tarafından gözaltına alındı. Hamas 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı düzenlemiş, bu tarihten itibaren yapılan çatışmalarda büyük kayıplar yaşanmıştır.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere on binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 700'den fazla askerinin öldüğünü bildirdi.

Halkın sığındığı hastane ve okullara yönelik saldırılar sivil altyapıya da zarar verirken, çatışmalar tüm hızla devam etmektedir.