DOLAR
34,2 0%
EURO
37,8 0,29%
ALTIN
2.917,5 0,31%
BITCOIN
2.090.685,45 -0,49%

Lübnan'daki Türk Gemilerine Güvenlik Seviyesi Yükseltildi

Lübnan'da Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi, olası tehditlere karşı en yüksek seviye olan 3'e çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:35
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:35

Lübnan'daki Türk Gemilerine Güvenlik Seviyesi Yükseltildi

Lübnan'da Türk Bayraklı Gemilere Güvenlik Önlemleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül tarihinden itibaren Lübnan limanlarında ve açıklarında seyreden Türk bayraklı gemilerin, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu (ISPS) seviyesinin en üst düzey olarak 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Yükseltilen Güvenlik Seviyesinin Gerekçesi

Uraloğlu, güvenlik seviyesinin yükseltilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'daki güncel gelişmeler doğrultusunda gerekli önlemlerin alındığını vurguladı. Uraloğlu, "Türk bayraklı gemilerin güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olabilmesi ve limanda bulundukları sürede gerekli tedbirleri alabilmesi için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3'e yükseltilmiştir" dedi.

Gemi Kaptanlarına Önemli Sorumluluklar

Bakan Uraloğlu, güvenlik seviyesinin artırılmasının ardından gemi kaptanlarının da çeşitli güvenlik önlemleri alacağını belirtti. Bu bağlamda, kaptanlar, geminin sınırlandırılmış alanlarındaki güvenlik önlemlerini artırabilecek ve erişimin yasak olduğu alanlar belirleyebilecekler.

Yükleme ve Tahliye İşlemlerinin Kontrolü

Uraloğlu, geminin yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğini de ifade etti. Gemiye malzeme ve kumanya teslimatı sırasında, malzemelerin daha detaylı bir şekilde aranacağı ve alımların sınırlandırılabileceğini açıkladı. Ayrıca, gemi komandolarının giriş çıkışlarının tek nokta üzerinden kontrol edileceği bildirildi.

Bakan Uraloğlu, "Gemiye erişimler sadece yetkili makamların izniyle gerçekleşecek, güvenlik tedbirleri titizlikle uygulanacaktır" şeklinde konuştu.