DOLAR
34,23 0,04%
EURO
37,91 -0,19%
ALTIN
2.928 -0,1%
BITCOIN
2.079.764,62 0,28%

Lübnan'dan BM Güvenlik Konseyi'ne Çağrı: Orta Doğu'da Çöküşü Önleyin

Lübnan'ın BM Temsilcisi Hadi Hachem, Orta Doğu'daki çöküşü önlemek için BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 20:39
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 20:39

Lübnan'dan BM Güvenlik Konseyi'ne Çağrı: Orta Doğu'da Çöküşü Önleyin

Lübnan'dan Acil İhtiyaç: BM Güvenlik Konseyi Sorumluluk Almalı

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Hadi Hachem, Orta Doğu'daki olumsuz gelişmelere dikkat çekerek, BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Hukuk

Hachem, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen acil oturumda yaptığı konuşmada, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını değerlendirerek, "İsrail, uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklere kayıtsız kalmayı sürdürmektedir," dedi.

Ateşkes Çağrıları

Lübnan temsilcisi, Güvenlik Konseyi'ne seslenerek, "Ateşkes çağrılarına olumlu bakıyoruz ve Lübnan olarak derhal uygulama sözü veriyoruz," ifadesinde bulundu.

İşgal ve Savaşın Sonuçları

Hadi Hachem, BMGK'nın harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, "İsrail'in Lübnan'a saldırıları sonucu meydana gelen ölüm, yerinden etme ve yıkım tahammül edilemez bir boyuta ulaştı," dedi.

BM Kararlarına Uyulması Gerekiyor

Hachem, ayrıca, "Lübnan hükümeti ve halkı savaşı reddediyor. BMGK'nin 1701 sayılı kararının tüm hükümleriyle uygulanması, bu durumun tek çözümüdür," açıklamasında bulundu.

Tarih boyunca birçok işgal yaşandığını vurgulayan Hachem, "Filistin Devleti'nin kurulmasına yönelik BM kararları hayata geçirilmedikçe, bu şiddet ve yıkım devam edecektir," ifadelerini kullandı.