DOLAR
34,15 0,23%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.907,13 0,6%
BITCOIN
2.064.400,49 0,8%

Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah Ateşkesi Kabul Etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib, Nasrallah'ın öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:40

Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah Ateşkesi Kabul Etti

Lübnan Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiğini ifade etti. Bu açıklama, ABD ve Fransa'nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile işbirliği yaparak ateşkesi onayladığı bilgisi ile birlikte geldi.

Ateşkes Müzakereleri ve Görüşmeler

Buhabib, PBS'de yayınlanan Amanpour and Company programındaki açıklamalarında, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yapılan ateşkes çağrısının kabul edildiğini belirtti. Ayrıca, Amos Hochstein'in Lübnan’a giderek müzakerelerde bulunduğuna değindi.

Ne olmuştu?

Buhabib, "Nasrallah ateşkesi kabul etmişti, evet. Biz tamamen ateşkesin arkasındaydık ve bu konuda Hizbullah ile görüşmeler yaptık" dedi. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin de sürece dahil olduğunu ve ABD ile Fransa'yı bilgilendirdiklerini aktardı.

ABD'nin Rolü ve Korkular

Buhabib, ABD’nin ateşkes kararındaki önemine vurgu yaparak, "Başka seçeneğimiz yok. Yardım alıp alamayacağımız belirsiz. Ancak ABD bu kararda kritik bir rol oynamaktadır" ifadesini kullandı.

İran'ın Saldırıları Hakkında Uyarı

Buhabib, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı hazırlıkları hakkında yerel ve uluslararası gelişmelere ilişkin endişelerini dile getirerek, ülkenin düzensiz bir savaşa girmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Netanyahu’nun saldırıları ile ilgili açtığı pencereden bahsederek, "Korkarım ki ABD İsrail’e yardım edecek" ifadelerini kullandı.