DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.149.789,32 -1,72%

Lübnan Hemşireler Sendikası: İsrail'in saldırıları sağlık hizmetlerini tehdit ediyor

Lübnan Hemşireler Sendikası, İsrail'in sağlık sektörüne yönelik saldırılarına uluslararası tepki çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 14:48

Lübnan Hemşireler Sendikası: İsrail'in saldırıları sağlık hizmetlerini tehdit ediyor

Lübnan Hemşireler Sendikası'ndan Çarpıcı Açıklama

Lübnan Hemşireler Sendikası, İsrail'in süregeldiği yıkıcı saldırıların sağlık sektörünü de tehdit ettiğini duyurdu. Sendika, uluslararası hukuku ihlal eden bu saldırıların hastaneleri, sağlık çalışanlarını ve doktorları hedef aldığını vurguladı.

Uluslararası Topluma Çağrı

Sendika, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hemşireler Konseyi nezdinde, İsrail’e baskı yapılması için acil çağrıda bulundu. Yapılan yazılı basın açıklamasında, "İsrail, saldırılarında hastaneleri ve sağlık personelini hedef alarak uluslararası yasalara meydan okumaktadır" ifadelerine yer verildi.

Son Gelişmeler

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Şehit Salah Gandur Hastanesi çevresinin İsrail tarafından dört top mermisiyle vurulduğunu bildirmiştir. Bu saldırı sonucunda 9 sağlık çalışanı, çoğu ağır olmak üzere, yaralanmış ve hastane personeli tahliye edilmiştir.

Ayrıca, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde birçok köy ve beldenin boşaltılma talebi sonrası Marcayun Devlet Hastanesi hizmet dışı kalmıştır. 28 Eylül’de Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki hastanelere, hastalarını tahliye etmeleri için talimat verdi.