DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,11 -0,13%
ALTIN
2.860,56 -1,19%
BITCOIN
2.166.727,07 -0,7%

Malatya'da 17 Bin Kalıcı Konut Teslimi Bekleniyor

Malatya'da bu yıl 7 bini kırsal olmak üzere toplam 17 bin kalıcı konutun teslimi planlanıyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 22:12
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 22:51

Malatya'da 17 Bin Kalıcı Konut Teslimi Bekleniyor

Malatya'da Kalıcı Konut Projesi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, bu yıl içerisinde 7 bini kırsal olmak üzere toplamda 17 bin kalıcı konutun teslim edileceğini duyurdu. Yavuz, konuyla ilgili Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere ayrıntılı bilgiler verdi.

Kentteki İnşaat Faaliyetleri Hızla Devam Ediyor

Vali Yavuz, Malatya'daki en öncelikli gündem maddelerinin kalıcı konut ile iş yeri projeleri olduğunu belirterek, "Çalışmalarımız süratle devam ediyor" dedi. Rezerv alanlarındaki tahliye ve yıkım süreçlerinin devam ettiğine dikkat çeken Yavuz, "Yıkmadan şehrimizi yenileyemeyiz. Bu sebeple rezerv alan çalışmalarına önem veriyoruz. Şehrin merkezi, kendi potansiyeliyle tekrar ayağa kaldırılmak istiyor ama bu uzun zaman ve ciddi maliyetler gerektiriyor" şeklinde konuştu.

7 Bini Kırsal, 17 Bin Konut Projesi Hedefleniyor

Yavuz, kırsal konutların ihalelerinin büyük çoğunluğunun tamamlandığını ve bu yıl 7 bin adet kırsal konutu vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını vurguladı. "Eylül ayı başında yaklaşık 3 bin yeni kura çekeceğiz. Yıl sonuna kadar ise 10 bin konut daha teslim edilecek" diye ekledi.

Üniversite Öğrencilerine Destek ve Eğitim Yatırımları

Malatya'daki üniversite öğrencileri için hazırlıkların tamamlandığını belirten Yavuz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle bir ekip kurduklarını, bu ekip gençlere destek olmak için otogarda yer alacak.

Vali Yavuz, 6 Şubat depremleri öncesinde 182 bin 325 öğrencinin eğitim gördüğünü, şu anda bu sayının 159 bin olduğunu söyledi. Deprem sonrası eğitim yatırımlarında önemli adımlar atıldığını aktaran Vali, 9 Eylül tarihine kadar 583 dersliğin inşa edilmesinin tamamlanacağını belirtti.

Güvenlik ve Suçlarla Mücadele Vurgusu

Vali Yavuz ayrıca, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla sürdürülen çalışmaların yanı sıra, hırsızlıkla ilgili suç oranlarının azaltılacağına dair önemli açıklamalar yaptı. Deprem sonrası olağanüstü koşullar altında şehirdeki sorunların çözümü için çok çalıştıklarını vurguladı.

Sunumlar ve Bilgilendirme

Toplantının devamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ve AFAD İl Müdürü Ali Altındal, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek...

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.