DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,94 -0,06%
ALTIN
2.914,37 0,42%
BITCOIN
2.094.611,78 -0,63%

Malezya Başbakanı'ndan Orta Doğu'da Barış Çağrısı

Enver İbrahim, Orta Doğu'daki istikrarsızlık için tüm taraflara düşmanlıklara son verme çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 12:05
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 12:05

Malezya Başbakanı'ndan Orta Doğu'da Barış Çağrısı

Malezya Başbakanı'ndan Orta Doğu'ya Acil Barış Çağrısı

Malezya'nın yeni başbakanı Enver İbrahim, Orta Doğu'daki ülkelerin temsilcilerine hitaben önemli bir mesaj verdi. Başbakan, bölgesel istikrarı tehdit eden tüm 'düşmanlıklara' derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail'in Saldırılarına Tepki

Malay Mail'in aktardığına göre, Enver, İsrail'in Lübnan ve Yemen üzerindeki saldırılarını, Gazze ile Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik eylemlerinden dikkatleri saptırma çabası olarak değerlendirdi. "İsrail'in saldırganlığı sadece bölgesel bir sorun değil, aynı zamanda küresel boyutları olan tehlikeli bir durumdur" dedi.

Bölgesel İstikrarsızlık ve Masum Hayatlar

Enver, İsrail'in eylemlerinin çatışmayı daha da derinleştirip, yıkımı artıracak bir risk taşıdığını belirterek, "Bu saldırılar, masum hayatların kaybı pahasına başarısız siyasi liderliklerini koruma amacını gütmektedir" dedi.

Başbakan, Orta Doğu'daki taraflara acil bir çağrıda bulunarak, bölgesel istikrarı sağlamak adına düşmanlıklara son vermelerini istedi.

Malezya Dışişleri Bakanlığı'nın Tahliye Planları

Öte yandan, Malezya Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi sonucunda 15 vatandaşını tahliye etmek için hazırlıklar yapıyor. Beyrut’taki Malezya Büyükelçiliği ise 4 personeli ile faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.