DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.329,84 -0,38%

Manş Denizi'nde Düzensiz Göçmen Trajedisi: Hayatını Kaybedenler Arasında Çocuk da Var

Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerden birçoğu hayatını kaybetti, trajedinin sorumluluğu insan kaçakçılarına atfedildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 15:47
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 15:47

Manş Denizi'nde Düzensiz Göçmen Trajedisi: Hayatını Kaybedenler Arasında Çocuk da Var

Manş Denizi'nde Düzensiz Göçmenlerin Trajedisi

Fransa'dan İngiltere'ye Manş Denizi üzerinden geçmeye çalışan çok sayıda düzensiz göçmen trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Olayda, aralarında bir çocuğun da bulunduğu göçmenlerin kayıpları yürekleri dağladı.

Fransa İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, yaptığı açıklamada, bu düzensiz göçmenlerin kaybının insan kaçakçılarının suçlarıyla doğrudan ilişkilendirildiğini belirtti. "Bu insanların kanı, insan kaçakçılarının ellerinde ve hükümetimiz, bu trajik yolculukları organize eden mafyalarla daha etkili bir şekilde mücadele edecek," ifadelerini kullandı.

Uluslararası İşbirliği

Retailleau, düzensiz göçmenlerin kayıplarına dair kesin sayılar ve ölüm şekilleri hakkında bilgiler paylaşmadı. Ancak, Fransa ve İtalya, insan kaçakçılarına karşı mücadelede ortak birim oluşturma kararı aldı. Bu konuyla ilgili olarak, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile yapılan görüşme sonucunda anlaşma imzalandı. "2025'te kurulması planlanan bu ortak birim, iki ülkenin insan kaçakçılığına dair bilgi paylaşımını artıracak," dedi.