DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

MARLİN İnsansız Deniz Aracından KUZGUN Füzesi ile Başarılı Test Atışı

Yerli ve milli projelerle Türkiye, savunma teknolojilerinde kritik bir başarıya imza attı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:07
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:07

MARLİN İnsansız Deniz Aracından KUZGUN Füzesi ile Başarılı Test Atışı

MARLİN İnsansız Deniz Aracından Başarılı Test Atışı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesi ile gerçekleştirilen balistik test atışının başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin yerli ve milli savunma projeleriyle sahada nasıl oyun değiştiren teknolojiler ürettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk Savunma Sanayisinin İlerlemesi

Haluk Görgün, sosyal medya aracılığıyla Türk savunma sanayisinin, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek ve teknolojik bağımsızlık yolunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. Görgün, gerçekleştirilen bu balistik testin, Türkiye'nin savunma ve teknoloji alanındaki yeteneklerinin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Önemli Bir Kilometre Taşı

Görgün, ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE'nin ortak çalışması sonucu elde edilen bu başarının yalnızca bir başlangıç olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, savunma alanında öncü ülkeler arasında yer alması için kararlılıkla çalıştıklarını dile getirdi.

Birlikte Başarıya Ulaşmak

"Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı adına daha büyük hedeflere odaklanarak ilerliyoruz. Bu süreçte emeği geçen mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz," diyen Görgün, bu tür başarıların sürekliliği için kararlılık vurgusu yaptı.