DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,8 0,12%
ALTIN
2.925,98 -0,43%
BITCOIN
2.088.051,91 -0,42%

MGK'dan İsrail'e Sert Tepki

MGK toplantısında, BM Genel Sekreteri'nin istenmeyen kişi ilan edilmesi kınandı; Türkiye'nin uluslararası sorumluluklarının altı çizildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 20:36
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 20:36

MGK'dan İsrail'e Sert Tepki

MGK Toplantısında Önemli Değerlendirmeler

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından dikkat çekici bir bildiri yayımladı. Bildiride, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin istenmeyen kişi ilan edilerek ülkeye girişinin yasaklanması, İsrail'in hukuk tanımazlık örneği olarak nitelendirildi.

Terörle Mücadele ve Uluslararası Gelişmeler

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele konularında Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarının azimle devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, Suriye'deki terör örgütleriyle yeniden yapılanmaya yönelik faaliyetlerin aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

Irak ile İşbirliği ve Filistin Desteği

Irak ile yürütülecek mücadele işbirliğinin önemine de değinilen bildiride, Irak halkının güvenliği ve refahının desteklenmesine yönelik kararlılık ifade edildi. Türkiye'nin, Filistin halkının maruz kaldığı saldırılar ve soykırımlar konusunda gösterdiği hassasiyet de kaydedildi.

İsrail'e Çağrı ve Türkiye'nin Tutumu

Türkiye, İsrail’in Orta Doğu'daki saldırılarına karşı uluslararası aktörlere harekete geçme çağrısında bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin kardeş Lübnan halkı ile dayanışma içinde olduğu belirtilerek, İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı net bir tutum sergilendiği vurgulandı.

Akdeniz ve Ege'de İstikrar

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalıcı istikrar için işbirliği geliştirmeye devam edeceği, herhangi bir suistimale izin vermeyeceği ifade edildi.