DOLAR
34,1 -0,27%
EURO
38,16 -0,28%
ALTIN
2.855,58 -1,02%
BITCOIN
2.172.105,96 -0,98%

MHP Lideri Bahçeli'den Sert Açıklamalar: Anayasa ve Terörle Mücadele Üzerine

Devlet Bahçeli, basın toplantısında Anayasa'nın koruma altındaki maddelerine karşı gelenlere sert ifadeler kullandı ve terörle mücadelede birlik çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 17:22

MHP Lideri Bahçeli'den Sert Açıklamalar: Anayasa ve Terörle Mücadele Üzerine

MHP Lideri Bahçeli'den Sert Açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi:

Anayasa'nın İlk Dört Maddesi

Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir" şeklinde konuştu. Bu sözlerle Anayasa'nın temellerine saldıranları sert bir dille eleştirdi.

Tarihsel Bağlam ve Güncel Durum

Devlet Bahçeli, Anadolu topraklarındaki zenginliklerin küresel emperyalizmin iştahını kabarttığını vurguladı. Gazze'deki insani zulme ve terör tehdidine dikkat çekti.

Yunanistan ile Gerilim

Yunanistan Savunma Bakanı'nın Meis Adası'ndaki askeri varlığını eleştiren Bahçeli, Türkiye’nin bölgedeki stratejik önemine dikkat çekti. Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Türkiye'nin durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Güçler ve Siyasi Durum

ABD'nin Türkiye üzerindeki etkilerine dair eleştirilerde bulunan Bahçeli, F-35 ile ilgili meseleler ve dış güçlerin Türkiye üzerindeki planlarına dair endişelerini dile getirdi.

İç Tehditler ve Toplumdaki Sorunlar

Bahçeli, toplumsal şiddeti artıran olayların ardından, Türk adaletinin bu insanlık suçları karşısında gerekeni yapacağına inandığını ifade etti.

Aile ve Şiddet

Aile kurumunun önemine değinen Bahçeli, bireysel ve toplumsal şiddetin sona ermesi gerektiğini belirterek, bu konuda çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Kudüs Paktı

Bahçeli, Gazetecilerin Kudüs Paktı ile ilgili sorularına yanıt verirken, "Filistin’in kurtuluşu bir Kudüs Paktı ile mümkündür. Gerekli adımları atmak zorundayız" dedi.