DOLAR
34,25 -0,35%
EURO
37,8 0,33%
ALTIN
2.930,52 -0,59%
BITCOIN
2.110.577,09 -1,46%

Miçotakis'ten Lübnan'a Barış Çağrısı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Lübnan'daki gerginliğin düşürülmesi için taraflara çağrı yaptı ve insani yardımlar konusunda müttefiklerle irtibat kurdu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:42

Miçotakis'ten Lübnan'a Barış Çağrısı

Yunanistan Başbakanı'ndan Barış Mesajı

Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Lübnan'daki gerginliklerin azaltılması için taraflara önemli çağrılarda bulundu. Miçotakis, düzenlediği basın toplantısında, Orta Doğu'daki durumu ele alarak, Yunanistan'ın bu bölgede barış ve istikrar sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

Kara Talep: Gerginliğin Düşürülmesi

Miçotakis, özellikle Lübnan'ın güneyinde büyük bir savaşın önlenmesi için taraflara tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu. Başbakan, "Bölgede tansiyonun daha fazla yükselmesini istemiyoruz," diyerek, bu konudaki endişelerini dile getirdi.

Yardım Planları ve Müttefiklerle İletişim

Bölgedeki Yunan vatandaşlarının güvenliği için ilgili bakanlıklarla birlikte tahliye planlarının yapıldığını açıklayan Miçotakis, "Zor zamanlar geçiren Lübnan’a insani yardım sağlama ihtimali üzerine tüm müttefiklerimizle iletişim halindeyiz," ifadesini kullandı.

SYRIZA'dan Sert Tepki

Öte yandan, Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA), Hz. Hasan Nasrallah'ın öldürülmesini kınadı. Partinin yaptığı yazılı açıklamada, "Kuralsız bir yeni bölgesel savaş tehlikesi var ve bu savaş Orta Doğu sınırlarını aşacak," şeklinde uyarılarda bulunuldu.

SYRIZA, Yunan hükümetine de barış ve adalet için daha aktif bir rol üstlenmesi çağrısında bulundu.