DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.120,67 -0,51%

Milano'daki Beccaria Çocuk Cezaevi'nde Şiddet Olayları: 8 Yaralı

Milano Beccaria Çocuk Cezaevi'nde çıkan olaylarda 8 kişi yaralandı, 4 mahkum kaçmaya çalıştı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 10:21

Milano'daki Beccaria Çocuk Cezaevi'nde Şiddet Olayları: 8 Yaralı

Milano'da Cezaevinde Olaylar Patlak Verdi

İtalya'nın Milano kentindeki Beccaria Çocuk Cezaevi'nde, dün akşam saatlerinde bu olayda 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, 4 mahkumun cezaevinden kaçma girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Olayların Seyri

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, köklü bir kaosun yaşandığı cezaevinde, olaylar yerel saatle 22.00 sularında patlak verdi. 58 mahkumun tamamının katıldığı bu olayda, bazı koğuşlardaki yataklar ateşe verildi. İlk aşamada duvarı aşarak kaçmayı başaran dört mahkum, daha sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Güvenlik Önlemleri ve Müdahale

Olaylar nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri, cezaevine giden yolları kordon altına alarak müdahalede bulundu. Yangın ve isyanı kontrol altına almak için çalışma başlatıldığı bilgisi verildi. Söz konusu olayların sabah saatlerinde yatıştığı ifade edildi.

Sindika Tepkileri

Cezaevi Polisleri Sendikası (UILPA Polizia Penitenziaria) Genel Sekreteri Gennarino De Fazio, basına yaptığı açıklamada, gece yaşanan olayların ciddiyetine dikkat çekti. Olaylar sırasında bazı mahkumların dış kapıya ulaşarak kaçma teşebbüsünde bulunduğunu vurguladı.

Cezaevi Sorunları ve Hükümet Müdahaleleri

De Fazio, mevcut hükümetin 25 yıllık kötü yönetimden miras kalan sorunları yeterince ele almadığını belirtti. Son aylarda sıkça gündeme gelen ne zaman cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele gibi sorunlar, İtalya'da tartışmalara yol açmakta.

Yeni Mevzuatlar ve Eleştiriler

Hükümet, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon altında, cezaevlerindeki aşırı kalabalığa karşı yeni tedbirler uygulamaya koyma kararı aldı. Bu çerçevede, yaklaşık bin yeni ceza infaz memuru alınması ve mahkumlara yönelik iyileştirici tedbirlerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Ancak muhalefet, bu tedbirleri yetersiz bulmakta.