DOLAR
34,15 -0,2%
EURO
38,04 0,38%
ALTIN
2.921,51 -0,16%
BITCOIN
2.161.241,97 1,44%

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğretmenlere Hitap ederek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni Vurguladı

Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hayata geçirileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 12:26
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 12:31

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğretmenlere Hitap ederek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni Vurguladı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Öğretmenlere Hitap Etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, "Bu yılki birinci gündemimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin sağlıklı bir biçimde hayata geçirilmesi" dedi.

Öğretmenlere Teşekkür

Bakan Tekin, mesleki çalışma döneminin başlangıcı nedeniyle öğretmenlere teşekkür etti. Eğitim sistemindeki sorunlarla ilgili yoğun istişareler yapıldığını ve çeşitli mevzuat değişikliklerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Genelgelerin Önemi

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için gönderilen dört genelgenin önemine dikkat çekti. Özellikle şiddet ve akran zorbalığı konularında alınan tedbirlerin, okul yöneticileri tarafından öğretmenlerle paylaşılacağını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Öğretmenlerin desteği ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin en iyi biçimde uygulanacağını belirten Tekin, modelin detaylarına ve eğitim süreçlerine dair bilgi verdi. Eğitimde sürekli iyileştirme hedeflediklerini vurguladı.

Mesleki ve Teknik Eğitimde Yenilikler

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin yayımlandığını ve sektörel işbirlikleri ile mesleki eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim yılı itibarıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde ortaokullar açmayı planladıklarını ifade etti.

Okul-Aile İşbirliğinin Güçlendirilmesi

Tekin, velilerin eğitim sürecinde aktif rol almasının önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda, 'Velivizyon' platformu ile velilere yönelik eğitimlerin düzenleneceğini kaydetti.

Öğrencilerin Güvenliği ve Eğitimi

Bakan Tekin, öğretmenlerin öğrenci güvenliği için aldıkları tedbirleri önemseyerek, eğitimde benimsenecek yeni yaklaşımlara dikkat çekti. Eğitimde kalitenin artırılması için öğretmenlerin sürekli gelişim içinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması...

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitap etti. Meslektaşlarına seslenen Bakan Tekin, öncelikle 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki fedakârlık, gayret ve emekleri için öğretmenlere teşekkür etti.