DOLAR
34,21 0,04%
EURO
37,53 -0,2%
ALTIN
2.874,49 -0,18%
BITCOIN
2.096.925,33 -1,44%

MİT'ten Önemli Başarı: Hezal Belge Suriye'de Etkisiz Hale Getirildi

MİT, canlı bomba eylemi planlayan Hezal Belge'yi Suriye'de etkisiz hale getirdi.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 10:24
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 10:24

MİT'ten Önemli Başarı: Hezal Belge Suriye'de Etkisiz Hale Getirildi

MİT, Hezal Belge'yi Etkisiz Hale Getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'de canlı bomba saldırısı planlayan terör örgütü PKK/YPJ'nin sözde sorumlu figürlerinden biri olan Hezal Belge'yi, Suriye'nin Amude bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Hezal Belge'nin Kimliği ve Faaliyetleri

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Hezal Belge "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alıyordu. PKK/YPJ'nin Amude bölgesindeki sözde sorumlusudur. MİT, istihbari çalışmalar sonucunda Belge'nin Türkiye'de planladığı canlı bomba eylemini tespit etti.

Belge, daha önce birçok eylem girişimini Türkiye'deki güvenlik önlemlerinin etkisiyle gerçekleştiremeyerek erteledi. En son Amude'de yakalanan terörist, yapılan operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Suriye'deki Faaliyetleri ve Geçmişi

Hezal Belge'nin, Suriye'deki halkı örgütleyerek terör örgütüne katılımı teşvik etmeye çalıştığı da belirlendi. 2004 yılında PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katılan Belge, Irak'ın kuzeyinde uzun yıllar sözde sorumlu olarak görev yaptı. Daha sonra Suriye'ye geçerek PKK/YPJ'nin sözde sorumlu figürlerinden biri oldu.

2021 yılında girdiği çatışmada başından yaralanan Belge, Irak'ın Süleymaniye kentinde tedavi gördükten sonra tekrar Suriye'ye dönerek son olarak PKK/YPG'nin Amude bölgesindeki sözde sorumlusuydu.