DOLAR
34,21 0,07%
EURO
37,88 -0,11%
ALTIN
2.922,72 0,08%
BITCOIN
2.092.256,16 -0,36%

Mustafa Destici'den Yeni Yasama Yılı Açıklamaları

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni yasama yılına dair önemli açıklamalarda bulundu ve iletişim vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:43
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:43

Mustafa Destici'den Yeni Yasama Yılı Açıklamaları

Mustafa Destici'den Basın Toplantısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni yasama yılının ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Siyasette İletişim Vurgusu

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonundaki diyaloguna değinerek, "Biz siyasette iletişimden yanayız. PKK'nın siyasi uzantıları hariç, hemen hemen her partiyle görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

Sosyal Güvenlik Reformları ve Gıda Güvenliği

Destici, yeni yasama yılı kapsamında sosyal güvenlik sistemine yönelik düzenlemelerin adaletle yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığının gıda güvenliği için ortaya koyduğu yeni düzenlemeleri önemli bulduğunu belirtti.

İsrail Saldırılarına Tepki

Düzenlediği toplantıda, İsrail'in saldırılarına da dikkat çeken Destici, Türkiye'nin insani durumlar ve insan hakları ihlalleri konusundaki tepkisinin önemine vurgu yaptı ve ülkenin güvenliğine yönelik tedbirlerin alındığını ifade etti.

TBMM Açılışındaki Diyalog

Basın mensuplarının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'lilerle el sıkışmasını değerlendirmesi yönündeki sorusu üzerine Destici, tavrının net olduğunu ve PKK'nın siyasi uzantılarıyla hiçbir ilişki kurmadığını belirtti. "Kanlı PKK terör örgütünü reddedene kadar bu tutumumuz sürecektir" dedi.

Diyalogun Önemi

Diyalog konusunun önemine değinen Destici, "Biz, konuşarak meselelerimizi çözeceğiz. Diyaloğun takdirini de milletimize bırakıyoruz" sözleriyle siyasette iletişimi teşvik etti.