DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.147.912,42 0,22%

Netanyahu'nun Mutabakat Engelleyici Tutumu Eleştirildi

İsrailli esirlerin yakınları, Netanyahu'nun muhtemel anlaşmaları engellemeye yönelik tutumunu eleştiriyor.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 09:59
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 09:59

Netanyahu'nun Mutabakat Engelleyici Tutumu Eleştirildi

İsrailli Esir Yakınlarından Sert Eleştiri

İsrailli esirlerin yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Tel Aviv ile Hamas arasında gerçekleşebilecek olası bir mutabakattan kaçınmak için "hiçbir fırsatı kaçırmadığını" ifade etti.

Güvenlik Kabinesi ve Philadelphi Koridoru

Esir yakınlarına ait oluşum, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndaki askeri varlığını sürdürme kararını onaylamasına dair yazılı bir açıklama yaptı. Netanyahu'ya Yönelik Eleştiriler

Açıklamalarda, "Neredeyse bir yıllık ihmal döneminin ardından, Netanyahu, herhangi bir anlaşmanın gerçekleşmemesi için tek bir fırsatı dahi kaçırmıyor." denildi. Esirlerin serbest bırakılması bağlamında Netanyahu'nun attığı adımların "tehlikeye soktuğu" vurgulandı.

İşgalin Devamı ve Müzakerelerdeki Çıkmaz

İsrail ordusunun, Güvenlik Kabinesi tarafından yapılan oylamayla Philadelphi Koridoru'ndaki askeri varlığın sürdürülmesine onay verdiği bildirildi. Bu gelişmelerin, Netanyahu'nun olası mutabakat için öne sürdüğü şartlar nedeniyle, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinin tıkanmasına yol açtığı belirtildi.