DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,13%
ALTIN
2.874,48 -1,69%
BITCOIN
2.134.813,46 0,78%

Netanyahu: Philadelphi Koridoru'nda Kalma İsteğimiz Sürüyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinde kalacakları Philadelphi Koridoru'na vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 23:37
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 23:37

Netanyahu: Philadelphi Koridoru'nda Kalma İsteğimiz Sürüyor

Netanyahu, Gazze'deki Ateşkesi Engelleyen Stratejiyi Savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile yapılan dolaylı müzakerelerin engellerinden biri olarak görülen Philadelphi Koridoru'nu koruma konusunda kararlılıklarını açıkladı. Mısır ile Gazze sınırında yer alan bu koridoru, ateşkes ve esir takası anlaşmalarının önündeki en büyük engellerden biri olarak nitelendirdi.

Toplantıda Dikkat Çeken Açıklamalar

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yönelik askeri hedeflerin Philadelphi Koridoru üzerinden gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. "Buradan asla çekilmeyeceğiz. Bu konuda herkesi ikna etmeliyiz," dedi.

Eski dönemde Gazze'den çekilme sürecine işaret eden Netanyahu, koridorda kontrol sahibi olmamalarının uluslararası meşruiyet olmaksızın Gazze’yi işgal etme girişimlerine engel olduğunu belirtti.

Eleştirilere Yanıt ve Kararlılık Mesajı

Savunma Bakanı Yoav Gallant üzerinden gelen tepkilere de yanıt veren Netanyahu, "Bu karar kabinede alındı ve herkes için bağlayıcıdır," diyerek, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin sona erdirilmesine dair eleştirilere kayıtsız kaldı.

Netanyahu, Gazze'deki esirlerin kurtarılması konusunda kararlılığını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Hamas'tan henüz gerekli karşılığı alamadık," ifadesini kullandı. Ayrıca, şahsına ve hükümetine karşı düzenlenen protestolar hakkında da "Esirleri kurtarma konusunda benim kadar bağlı olan kimse yok," dedi.

Basın toplantısı, ülke genelinde Netanyahu ve hükümetine karşı düzenlenen kitlesel protestolar esnasında gerçekleşti. Göstericiler, Gazze’deki esir takası konusundaki isteksizlik ile sert eleştirilerde bulundular.