DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.739,39 -1,48%

New York Carnegie Hall'da Tasavvuf Musikisi Konseri: 'Birliğin Sesi'

Mevlana'nın doğum gününde düzenlenen konserde, tasavvuf musikisiyle dolu unutulmaz bir performans sergilendi.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 12:09
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 12:24

New York Carnegie Hall'da Tasavvuf Musikisi Konseri: 'Birliğin Sesi'

New York'ta Tasavvuf Musikisi Coşkusu

New York'taki ünlü Carnegie Hall'da gerçekleştirilen "Birliğin Sesi" konseri, tasavvuf musikisi eserleriyle dolu bir akşam sundu. Orhan Şallıel yönetimindeki Nef Filarmoni Orkestrası, bu özel etkinlikte değerli eserleri müzikseverlerle buluşturdu.

Etkinliğin Başlangıcı ve Performanslar

Konser, Mevlana Celaleddin Rumi’nin "Birliğe Ulaş" adlı şiirinin okunmasıyla başladı. Devlet sanatçısı Ahmet Özhan, tenor solist Emre Ömürlü ve bariton solist Serkan Kocadere unutulmaz eserleri seslendirdiler. Kenan (Rifai) Büyükaksoy'un eserleri repertuvarında Nat-ı Nebevi, Ey Habibi Muhterem gibi eserler yer aldı.

Sanatçıların Performansları ve Katılım

Salonu tamamen dolduran Türk ve Amerikalı müzikseverler, solistlerin performanslarını büyük bir heyecanla izledi. Konser sonunda sanatçılar, seyircilerden büyük bir alkış aldı.

Erden Timur'dan Açıklamalar

Nef Filarmoni Orkestrası'nın kurucusu ve Nef Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rumi’nin doğum gününde böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri için büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. "Kendi adımıza ve ülkemiz adına çok onur verici bir durum" diyen Timur, etkinliğin farklı müzik tarzlarının birleşmesini sağladığını vurguladı.

Orhan Şallıel'in Düşünceleri

Orkestra Şefi Orhan Şallıel ise konser hakkında, "Bu bizim için çok özel bir deneyimdi. Beklentilerimin çok üzerinde bir katılım vardı, harika bir seyirci ile karşılaştık" şeklinde konuştu.