DOLAR
34,09 -0,23%
EURO
38,13 -0,2%
ALTIN
2.848,89 -0,78%
BITCOIN
2.174.626,13 -1,13%

Okullarda Uyum Eğitimi Başlıyor

Yeni eğitim yılı, öğrencilere uyum eğitimi ile başlayacak. Aileler için tanıtım ve rehberlik etkinlikleri düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 11:05
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 11:05

Okullarda Uyum Eğitimi Başlıyor

Okullarda Uyum Eğitimi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl hayata geçirdiği uyum eğitim programları ile eğitim öğretim yılına merhaba diyor. Bu yıl, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak çocuklar için ilk uyum zili yarından itibaren çalacak.

Uyum Haftası Programı

Okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum haftası etkinlikleri, 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu program, öğrenci ve velilerin eğitim ortamını, öğretmenlerini ve yeni arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olacak. Aileler, çocuklarıyla okul ortamını keşfedecekleri etkinliklere katılacak.

Ortaokul İçin Rehberlik Çalışmaları

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ise 9 Eylül haftasında yapılacak. Bu etkinliklerde, ailelere uyum rehberliği sunulacak ve okul ortamı tanıtılacak. İkinci gün ise öğrencilere yönelik rehberlik uygulamaları gerçekleştirilecek. Okul yönetimleri, bu etkinliklerin saatlerini belirleyecek.

Liseye Hoş Geldin Kitapları ve Eğitimler

Bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için hazırlanan "Liseye Hoş Geldin" kitapları, müfredat değişikliklerini içeren 8 bölümden oluşuyor. Öğrencilerin, lisede karşılaşacakları dersler ve kaynaklar hakkında bilgilendirileceği bu kitaplar, MEB’in resmi web sitesi üzerinden erişime sunulacak.

Yeni Müfredat Eğitimi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, 9 Eylül'den itibaren ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yeni müfredatlar uygulanmaya başlayacak. Bu eğitim için 9 bini aşkın öğretmen eğitim alacak ve aldıkları eğitimle kendi bölgelerinde meslektaşlarına destek verecekler.