DOLAR
34,27 -0,11%
EURO
37,62 -0,01%
ALTIN
2.913,58 0,21%
BITCOIN
2.181.255,59 -1,7%

OMÜ Tıp Fakültesi'nde Üroloji Uzmanlarına Minimal İnvaziv Eğitim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde üroloji uzmanlarına yönelik minimal invaziv cerrahi eğitimi verildi.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 13:46

OMÜ Tıp Fakültesi'nde Üroloji Uzmanlarına Minimal İnvaziv Eğitim

Minimal İnvaziv Cerrahi Eğitimi Uygulandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üroloji Ana Bilim Dalı, Minimal İnvaziv Üroloji Derneği ile birlikte üroloji uzmanlarına yönelik "Laparoskopik Cerrahi Kursları" düzenledi. Kurs, 26-29 Ağustos ve 2-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitimin Detayları

Türkiye genelinden 17 üroloji uzmanının katılım sağladığı eğitim programı, teorik ve pratik eğitimleri içerdi. Katılımcılar, ameliyat öncesi hazırlık, ameliyat teknikleri ve vakaların gözlemlenmesi gibi konularda kapsamlı bilgi sahibi oldu.

Prof. Dr. Ender Özden'in Açıklamaları

OMÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Minimal İnvaziv Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ender Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda "kapalı ameliyat" olarak bilinen minimal invaziv cerrahinin, hastalarda en az hasar bırakan yöntemlerden biri olduğunu belirtti. Özden, derneklerinin bu teknikleri meslektaşlarına öğretme misyonu taşıdığını vurguladı.

Sürekli Eğitim Vurgusu

"Eğitim kurumuyuz, mezuniyet sonrası eğitim de kritik bir öneme sahip," diyen Prof. Dr. Özden, iki hafta süren kurs boyunca dört ayrı program hazırladıklarını; Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan ürologlarla, bilgi ve deneyim alışverişi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özden, OMÜ Üroloji Ana Bilim Dalı'nın Türkiye'de ilk canlı cerrahi yayınlarını gerçekleştirdiğini ve bu tür eğitimlerin sürekli olarak devam edeceğini belirtti.