DOLAR
34,2 0,07%
EURO
37,46 -0,28%
ALTIN
2.920,62 -0,04%
BITCOIN
2.139.420,2 0,04%

Papa Franciscus'tan Orta Doğu İçin İntikam Sarmalına Son Çağrısı

Papa, Orta Doğu'daki çatışmalara son verilmesi ve esirlerin serbest bırakılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 15:44
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 15:44

Papa Franciscus'tan Orta Doğu İçin İntikam Sarmalına Son Çağrısı

Papa Franciscus'un Orta Doğu Mesajı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Orta Doğu'da intikam sarmalının sona ermesi için uluslararası topluma önemli bir çağrıda bulundu.

Umarak Dualar ve Taziyeler

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinden, geleneksel pazar duasının ardından, uluslararası gelişmelere dair mesajlarını aktaran Papa, 7 Ekim 2023 tarihinin yıl dönümünü hatırlatarak İsrail'e olan yakınlığını vurguladı ve esirlerin serbest bırakılması talebinde bulundu.

"O günden bu yana Orta Doğu, Filistin halkını etkilemeye devam eden yıkıcı askeri eylemlerle giderek daha ciddi bir acıya sürüklendi. Filistinliler, Gazze'de ve diğer bölgelerde büyük acı çekiyor. Bunlar çoğunlukla masum siviller ve insani yardım alması gerekenler. Lübnan dahil tüm cephelerde derhal ateşkes çağrısında bulunuyorum." diyen Papa, özellikle güney Lübnan'da köylerini terk etmek zorunda kalanlar için dua ettiğini belirtti.

Papa Franciscus, yarın dünya barışı için dua ve oruç günü olacağını duyurarak, "Uluslararası topluma, intikam sarmalına son vermeleri ve İran tarafından gerçekleştirilen benzeri saldırıların artık tekrarlanmaması çağrısında bulunuyorum." dedi.

Bosna Hersek ve Yeni Kardinaller

Diğer yandan, Bosna Hersek'teki sel felaketi nedeniyle etkilenenlerle dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Papa, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Pazar duasının ardından Papa, ayrıca Katolik Kilisesi'ne yeni atadığı 21 kardinalin isimlerini açıkladı ve bu kardinallere yönelik düzenlenecek törenin 8 Aralık’ta yapılacağını söyledi. Basında yer alan bilgiler doğrultusunda, atanan kardinallerin 20'sinin yaşlarının 80'in altında olmasıyla bir sonraki Papalık Seçimi'nde (Konklav) oy kullanma hakkına sahip olacakları belirtildi.

Bu atama ile birlikte, Papa Franciscus, 11 yılı aşan papalık döneminde, toplamda 10. kardinal atamasını gerçekleştirmiş oldu.