DOLAR
34,21 0,05%
EURO
37,8 0,06%
ALTIN
2.923,84 0,02%
BITCOIN
2.078.698,88 0,28%

Portekiz İtfaiyeciler, Hükümete Seslerini Duyurmak İçin Meclis Önünde Eylem Yaptı

Portekizli itfaiyeciler, maaş artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Lizbon'da protesto düzenledi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 17:59
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 17:59

Portekiz İtfaiyeciler, Hükümete Seslerini Duyurmak İçin Meclis Önünde Eylem Yaptı

Portekiz İtfaiyeciler Hükümetle Hesaplaşıyor

Portekiz'de itfaiyeciler, maaş artışı ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle başkent Lizbon'daki Meclis binası önünde eylem gerçekleştirdi. Ülkenin dört bir yanından gelen yüzlerce itfaiyeci, resmi çalışma kıyafetleriyle Meclis'in ana giriş merdivenlerinde oturarak yolu kapattı.

Protestolar Sırasında Dikkat Çeken Anlar

Renkli dumanlar çıkaran sis bombaları kullanan itfaiyeciler, milletvekillerine yönelik olarak "Utanın" sloganları attı. Protestonun sembolü haline gelen bir eylemci, kıyafetini ateşe vererek konunun ciddiyetini vurguladı.

İtfaiyecilerin Talepleri

Ulusal İtfaiyeciler Birliği Sendikası Başkanı Ricardo Cunha, "Tüm bunların suçlusu hükümettir. Yapılan protestolar haklıdır. Hükümet ve bakanlar buna neden oldu. Gerçek göz ardı ediliyor" diyerek tepkisini ortaya koydu. İtfaiyeciler, enflasyondaki yükselişi telafi etmek amacıyla maaş artışı ve son yıllarda her yaz çıkan büyük çaplı yangınlarla mücadelede risk sübvansiyonunda artış yapılmasını talep ediyor. Ayrıca, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve 50 yaşında emeklilik talepleri de bulunuyor.

Hükümetten Yanıt Geldi

Portekiz İçişleri Bakanı Margarida Blasco, itfaiyecilerin eylemleri hakkında basına yaptığı açıklamada, "Müzakere masada olur ve mevcut durumda iyi bir hızla giden, yakın zamanda sonuç alınacağını düşündüğüm bir müzakere yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Son Yangınlar ve Kaybımız

Portekiz'in kuzey ve orta bölgelerinde, eylülde çıkan büyük orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan kül oldu ve aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu yedi kişi hayatını kaybetti.