DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.847,49 -0,36%

Putin Moğolistan'da Resmi Törenle Karşılandı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moğolistan ziyaretinde resmi törenle karşılandı ve iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 09:53

Putin Moğolistan'da Resmi Törenle Karşılandı

Putin Moğolistan'da Resmi Törende Ağırlandı

Rusya Federasyonu'nun lideri Vladimir Putin, önemli temaslar yapmak amacıyla Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a gitti. Ziyaret sırasında Putin, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh tarafından resmi törenle karşılandı.

İkili Görüşmeler Başladı

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, törenin ardından liderler, geleneksel otağ içinde bir araya gelerek görüşmelere başladı. Putin burada, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda aktif bir şekilde geliştiğini vurguladı.

“Ekonomi, siyaset ve insani alanlarda, özellikle eğitimde etkin çalışmalar sürdürmekteyiz” diyen Putin, işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Moğolistan'ın UCM İle İlişkisi

Öte yandan, Moğolistan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) üyeliği gündemde. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Georgiy Tihiy, Putin'i tutuklamayan Moğol yönetimine tepki göstererek, “Moğolistan'ın UCM kararı doğrultusunda Putin'i tutuklamaması, uluslararası ceza yasalarına büyük bir darbedir” ifadesini kullandı.

{@} Dmitriy Peskov, Kremlin sözcüsü olarak, bu durumun Rusya'nın gündeminde yer almadığını belirtti. UCM, Rusya'nın işlediği suçlarla ilgili olarak Putin ve Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında, mart 2023'te yakalama kararı almıştı. Moğolistan ise, Roma Statüsü’nü imzalayan ve UCM'ye üye olan 124 ülke arasında yer alıyor.