DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.137.717,17 0,69%

Romanya, Ukrayna'ya Hibe Edilen Patriot Savunma Sistemini Duyurdu

Romanya, Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi hibe ediyor; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 10:12
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 10:12

Romanya, Ukrayna'ya Hibe Edilen Patriot Savunma Sistemini Duyurdu

Romanya, Ukrayna'ya Patriot Savunma Sistemi Hibe Edecek

Romanya, Ukrayna'ya Patriot füze savunma sisteminin hibe edileceğini duyurdu. Meclis tarafından kabul edilen yasa tasarısı, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in onayıyla yürürlüğe girmeye hazırlanıyor. Romanya'nın elindeki iki adet Patriot sisteminden birinin Ukrayna'ya verileceği belirtildi.

Uzun Menzilli Savunma Kapasitesi Artıyor

Bu karar, Ukrayna'nın son derece etkili uzun menzilli bir savunma sistemine erişim sağlamasını mümkün kılacak. Karara ilişkin sosyal medya üzerinden değerlendirmede bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Romanya'ya teşekkür ederek, "Bu, hava sahamızı, halkımızı ve altyapımızı Rus füze terörüne karşı korumamızda önemli bir katkı sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Rus Terörüne Karşı Birliktelik

Zelenskiy, "Bu tür yardımlar birçok hayatı kurtarıyor ve biz Rus terörüne karşı güçlü adımlar atan partnerlerimize minnettarız. Bu hava savunma sistemi, yalnızca ülkemizi korumakla kalmayacak, aynı zamanda ortaklarımız ve bölge için uzun vadeli güvenliği de artıracaktır." şeklinde konuştu.

NATO Üyeliği ve Sınır Durumu

Öte yandan, 2004 yılından bu yana NATO üyesi olan Romanya, Ukrayna ile toplamda 650 kilometrelik bir sınırı paylaşmaktadır.