DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

Rusya Büyükelçisi'nden İsrail'de Bulunan Vatandaşlara Uyarı

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi, ülkedeki vatandaşlarına bölgeyi terk etmelerini önerdi ve uçuş imkanlarını değerlendirmelerini tavsiye etti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:58

Rusya Büyükelçisi'nden İsrail'de Bulunan Vatandaşlara Uyarı

Rusya'dan İsrail'de Bulunan Vatandaşlara Uyarı

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoliy Viktorov, ülkesinin vatandaşlarını İsrail'i terk etmeleri konusunda uyardı. Viktorov, "Şu anda İsrail'de bulunan vatandaşlarımıza bölgeyi terk etmeyi düşünmelerini öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki Durumun Ağırlaşması

Viktorov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, bölgedeki şartların kötüleştiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'e gitmemeleri yönündeki tavsiyelerini yineledi.

Uçuş İmkanları

Rusya Büyükelçisi, bazı hava yollarının düzenli uçuşlarına devam ettiğini ifade ederek, "Rus vatandaşlarına bu imkanı kullanmalarını tavsiye ederiz." dedi.

İran'ın Füze Saldırıları

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e karşı füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının, İsraillilerin Hamas ve Hizbullah liderlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İran devlet televizyonu, saldırı sırasında İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurdu. Füze saldırısının ardından İsrail genelinde sirenler çalmaya başladı.

İsrail Başbakanı'nın Tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, İran’ın bu saldırısının "büyük bir hata olduğunu ve bedelini ödeyeceğini" söyledi.