DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,8 0,3%
ALTIN
2.915,53 0,38%
BITCOIN
2.082.495,64 -0,09%

Rusya'dan ABD'ye Eleştiri: Orta Doğu'daki Trajedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin politikalarının Orta Doğu'daki trajedinin temel nedeni olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 19:26
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 19:26

Rusya'dan ABD'ye Eleştiri: Orta Doğu'daki Trajedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Orta Doğu'da yaşanan trajedinin sebebinin ABD'nin başarısız politikaları olduğunu belirtti.

BM'nin Rolü Üzerine Yorumlar

Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında, AA muhabirinin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sonrası İsrail'in saldırganlığını durdurma potansiyelini sorduğu bir soru üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in bölgedeki korkunç eylemleri sonucunda kan dökülmesinin arttığını vurgulayan Zaharova, uluslararası toplumun bu duruma karşı ciddi bir tepki vermesi gerektiğinin altını çizdi ve bu tepkilerin BM’nde ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Barış Süreci ve ABD'nin Rolü

Zaharova, derhal ateşkes sağlanması ve güvenli insani erişimin önemine dikkat çekerek, bu yöndeki fikir birliğinin ABD ve İsrail tarafından engellendiğini vurguladı.

Hamas’ın eylemlerinin, yalnızca Gazze'dekilerin değil, milyonlarca Filistinlinin de toplu olarak cezalandırılmasına sebep olduğunu dile getiren Zaharova, birçok masum insanın hayatını kaybettiğini vurguladı.

İnsani Kaybın Boyutu

İnsani yardım faaliyetlerinin modern tarih boyunca yaşanan en büyük kayıplar arasında yer aldığını belirten Zaharova, Gazze'deki ölüm ve yaralanma sayısının, son on yılda Ukrayna’daki kriz mağdurlarından iki kat fazla olduğunu açıkladı. Bu bağlamda, Batılı uluslararası kuruluşların çifte standartlı yaklaşımına da eleştirilerini yöneltti.

Rusya'nın Çabaları

Zaharova, Rusya'nın, çatışmanın daha da genişlemesini önlemek amacıyla Orta Doğu'da kalıcı bir barış sağlamak için gereken tüm çabaları göstereceğini söyledi.

İki devletli bir modelle bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının bu sürecin ön koşulu olduğunun altını çizen Zaharova, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi gibi platformları kullanarak barışa katkı sunmayı sürdüreceklerini açıkladı.