DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,57 0,94%
ALTIN
2.937,14 -0,81%
BITCOIN
2.108.538,72 -1,38%

Saadet Partisi'nden İsrail Protestosu

Saadet Partisi, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarına tepkisini étkinliklerle ortaya koyacak.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 16:24
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 16:24

Saadet Partisi'nden İsrail Protestosu

Saadet Partisi, İsrail’i Protesto Etmek İçin Bir Araya Geldi

Saadet Partisi, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı tepkisini ortaya koydu. Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Adnan Simit, partililerle birlikte Ulus Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin önünde bir araya geldi. Burada bir Gazze çadırı kurarak basın açıklaması yaptı.

İsrail'in Saldırıları ve Emperyalist Destek

Simit, yıllardır emperyalist Batı’nın desteği ile İsrail’in Filistin’de işgal ve soykırım yaptığını vurguladı. Açıklamasında, "İsrail, okulları, hastaneleri ve camileri bombalayarak yaşlı, çocuk ve kadın demeden mazlumların üzerine ölüm yağdırmaktadır," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından kabul edilen soykırım davasına rağmen maalesef ki somut adımlar atılmamıştır. Katil Netanyahu, Birleşmiş Milletler toplantısında konuşma yapabiliyor," şeklinde uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti.

Gelecek Etkinlikler ve Mesajlar

İsrail’e karşı tepkilerini göstermek amacıyla ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Simit, "Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle Gazze’de yaşanan soykırımı tüm dünyaya haykıracağız," dedi. Simit ayrıca, "Filistin meselesinin coğrafi değil, imani bir mesele olduğunu hatırlatacağız," ifadesini kullandı.

Programlar kapsamındaki etkinliklerden biri, 16 Mart 2023'te İsrail tarafından hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin ailesini Türkiye’ye davet etmek olacak. Ayrıca, 6 Eylül 2024’te hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesiyle buluşma planları olduğunu belirtti.