DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,74 0,31%
ALTIN
2.913,49 0,39%
BITCOIN
2.056.453,64 1,21%

Saadet Partisi'nden Yeni Anayasa Açıklaması

İsa Mesih Şahin, çağdaş bir anayasa için ortak mutabakat gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 17:57

Saadet Partisi'nden Yeni Anayasa Açıklaması

Yeni Anayasa Çağrısı

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, yeni anayasa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizi, 21. yüzyılın gereklerine uygun şekilde modern, çağdaş ve sivil bir anayasa ile buluşturmak hepimizin görevidir," dedi.

Yasama Dönemi ve Çözüm Önerileri

Şahin, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın hayırlı olmasını diledi. Yeni yasama döneminde yanlışların karşısında yer alacaklarını ve sorunlara çözüm önerileri sunmaya devam edeceklerini belirtti.

9. Yargı Paketi ve İktidara Çağrı

9. Yargı Paketi'nin gündemde olduğunu hatırlatan Şahin, bu paket kapsamında vatandaşların beklediği sorunlara sağlıklı çözümler sağlanması gerektiğini ifade etti. "İktidara çağrıda bulunuyoruz, 9. Yargı Paketi'nde eksik kalan konuları tamamlayalım," şeklinde konuştu.

Sistem Değişikliği İhtiyacı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'yi taşımakta yetersiz kaldığını vurgulayan Şahin, sistemin yenilenmesi gerektiğini dile getirdi. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi istediklerini belirten Şahin, partili cumhurbaşkanlığı uygulamasına son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurucu Değerler ve Anayasa Tartışmaları

Yeni anayasaya ilişkin de düşüncelerini paylaşan Şahin, bu sürecin kurucu değerlerin tartışılmadan yönetilmesi gerektiğini belirtti. "Kapsayıcı, kuşatıcı, birleştirici yeni anayasayı önümüzdeki dönemde bu Meclis yapar," dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilerle yeni anayasa konusunda yaptığı görüşmelere de dikkat çeken Şahin, anayasa konusunun samimi bir şekilde tartışılması gerektiğini ve ortak mutabakata ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.