DOLAR
34,18 0,05%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.926,59 0%
BITCOIN
2.077.819,95 0,06%

Şam'da Hava Saldırıları: Üst Üste Patlamalar ve Can Kaybı

Şam'da gerçekleşen hava saldırılarında 3 sivil hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 04:42
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 04:42

Şam'da Hava Saldırıları: Üst Üste Patlamalar ve Can Kaybı

Şam'da Üst Üste Patlamalar Yaşandı

Suriye'nin başkenti Şam'da gece saatlerinde meydana gelen patlamalar, büyük bir alarm yarattı. Yerel medyanın bildirdiğine göre, İsrail hava saldırıları düzenleyerek başkenti hedef aldı.

Rejim Medyası Saldırıları Duyurdu

Suriye rejimine ait SANA haber ajansı, hava savunma sistemlerinin gece boyunca düşman hedeflere karşı koymaya çalıştığını belirtirken, saldırıların savaş uçakları ve dronlar ile gerçekleştirildiğini aktardı. Saldırılarda 3 sivilin yaşamını yitirdiği ve 9 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Hayatını Kaybedenler Arasında Suriye Devlet Televizyonu Çalışanı

Rejim medyasının aktardığına göre, saldırılardan birinde Suriye Devlet Televizyonu sunucusu Safa Ahmed de hayatını kaybetti. Ülkede meydana gelen patlamalarda yangınlar çıkarken, maddi hasar da gözlemlendi.

İsrail'den Açıklama Yok

İsrail tarafından olayla ilgili bir açıklama yapılmazken, saldırının hedeflerinden birinin İran'ın Şam Büyükelçiliği olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz Nisan ayında bu bölgeye yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında, İran ordusunun önemli isimlerinden 7 yetkili ölmüştü.

Sosyal Medyada İddialar

İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, Suriye'deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusu'na yönelik hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Rejime yakın sosyal medya hesapları, dün de çeşitli askeri noktaların hedef alındığını ortaya koydu.

Şam ve çevresindeki bölgelerde, Suriye ordusunun yanı sıra İran destekli terörist gruplar ve Lübnan Hizbullahı unsurlarının da bulunduğu biliniyor.