DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,68 -0,08%
ALTIN
2.913,15 -0,09%
BITCOIN
2.139.224,19 0,98%

Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP'li Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:00

Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP'li Milletvekili Samsun İçin İstiklal Madalyası İstedi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Milli Mücadelede Samsun'un Önemi

Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Samsun'un milli mücadeledeki kritik rolüne vurgu yaparak, bu şehrin İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Destek Çağrısı

Çan, sadece kendi partisi değil, tüm siyasi partilerden ve vatandaşlardan destek talep etti. "Bu madalya, sadece kişilere değil şehirlerimize de takdim edilmektedir. Türkiye'de şu an için Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi üç şehir bu onura sahip. Ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesi de bu madalyayı almıştır. Samsun'un, milli mücadeleye verdiği katkılardan ötürü bu ödülü alması gerekir," şeklinde ifade etti.

Siyasi Görüşmeler

Çan, kanun teklifi ile ilgili olarak AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ve diğer siyasi partilerin temsilcileriyle görüşmeler yapmayı planladığını belirtti.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın...

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.