DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,61 0,04%
ALTIN
2.925,19 -0,19%
BITCOIN
2.161.734,97 -0,83%

Sanayi Yatırımlarını Hızlandıran Yeni Uygulama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yeni bir uygulama ile sanayi yatırımlarını hızlandırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:00

Sanayi Yatırımlarını Hızlandıran Yeni Uygulama

Sanayi Yatırımlarını Destekleyen Yeni Strateji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi yatırımlarını hızlı bir şekilde artırmak amacıyla organize sanayi bölgelerinde (OSB) yeni bir uygulama başlattıklarını duyurdu. Kacır, "Yatırım arsalarında arz yönlü artış oluşturacak düzenlemeyle hem yatırımların hızlanmasını hem de arsa fiyatlarında yükselişin önlenmesini amaçlıyoruz," şeklinde konuştu.

Online Tahsis İmkanı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelindeki tüm boş OSB parsellerinin çevrim içi olarak yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor. Bu düzenlemenin ilk uygulaması bugün itibariyle başlatıldı. Bu kapsamda, 133 OSB'de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatırım alanı tahsisi yapılırken, 6 OSB'de ise 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunuldu.

Şeffaflık ve Kolay Erişim

Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Tahsis başvuruları 3 hafta sürecek. Bu ay bu yeni sistemin ilk uygulaması gerçekleşiyor. Yatırım arsalarında arz yönlü artışyla sanayicilerimizin yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişeceğini belirttik," dedi. Her ayın ilk pazartesi günü, henüz tahsis edilmemiş OSB parselleri çevrim içi ortamda sunulacak.
Yatırım arsaları ile alakalı duyurular için şu linklere göz atabilirsiniz: Arsa Tahsisi Duyurusu ve Ön Tahsis Duyurusu.

Bundan sonra OSB'ler daha şeffaf bir şekilde yönetilecek ve sanayicilerimiz için yatırım yeri alternatifleri daha erişilebilir hale gelecektir.