DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.501,03 -0,05%

Sancaktepe Belediye Meclisi'nde Konser Tartışmaları

Sancaktepe Belediyesi'nin düzenlediği konserler, meclis toplantısında tartışma konusu oldu. MHP'li temsilciler, finansman detaylarını sorguladı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 21:37
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 21:37

Sancaktepe Belediye Meclisi'nde Konser Tartışmaları

Sancaktepe Belediye Meclisi'nde Konser Tartışmaları

Sancaktepe Belediye Meclisi'nde, belediye tarafından gerçekleştirilen konserlerle ilgili tartışmalar yaşandı. Meclis toplantısının başkanlığını üstlenen Belediye Başkanı Alper Yeğin, çeşitli sorulara cevap vererek, konserlerin önemi üzerinde durdu.

Finansman Soruları Gündemde

MHP Grup Başkanvekili Hakan Şahinoğlu, belediyenin düzenlediği etkinliklerde sanatçılara ödenen ücretlerin kaynağını sorguladı. "Sanatçılara ödenen ücret, belediye budur sponsorlar tarafından mı karşılanıyor?" diyerek Madridin şartları belirtti.

Şahinoğlu, eğer sponsorlardan finansman sağlanıyorsa bunun açıklanması gerektiğini vurguladı ve "Bu etkinliklere ayrılan bütçe ile bir müzik okulu açılabilirdi." şeklinde konuştu.

Çocuk Kreşleri ve Okul Servisi İhtiyacı

AK Parti'li Meclis Üyesi Tarkan Yalçın, isimleri değiştirilen çocuk kreşlerine dikkat çekti ve bu konuda ne yapılacağını sordu. Diğer bir AK Parti Meclis Üyesi Feyzullah Torlak, ise maddi durumu zayıf aileler için okul servisi sağlanıp sağlanmayacağını merak etti.

Başkan Yeğin'den Açıklamalar

Başkan Yeğin, bu sorulara yanıt vererek, "Her mahalleye servis verme imkanımız yok ancak dezavantajlı bölgelere servis koymayı planlıyoruz. Belediye otobüsleri sayısını artıracağız." dedi.

Yeğin, konserlerin devam edeceğini belirtti ve konserde eğlenen insan sayısına dikkat çekerek, "4 gün boyunca binlerce insan eğlendi. Bunu 17 sanatçı ile gerçekleştirdik, seneye daha fazlasını yapacağız. Bu etkinlikler, ilçemiz için israftan uzak, faydalı projelerdir." ifadelerini kullandı.