DOLAR
34,2 0%
EURO
37,8 0,24%
ALTIN
2.919,81 0,23%
BITCOIN
2.065.398,39 0,73%

Saraybosna'da İsrail'in 7 Ekim Etkinliği İptal Edildi

İsrail'in Saraybosna Büyükelçiliği'nin 7 Ekim'de düzenleyeceği etkinlik, tepkiler üzerine iptal edildi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 20:17
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 20:17

Saraybosna'da İsrail'in 7 Ekim Etkinliği İptal Edildi

İsrail'in Saraybosna Büyükelçiliği'nden Beklenen Etkinlik İptal Edildi

İsrail'in Saraybosna Büyükelçiliği, 7 Ekim'de yaşananların yıldönümü dolayısıyla düzenlemeyi planladığı etkinliği, gelen tepkilerin ardından iptal etti. Bu olay, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşandı.

Büyükelçi Peleg'in Duyurusu ve Tepkiler

Büyükelçi Galit Peleg, 15 Ekim'de bir otelde "anma etkinliği" düzenleyeceğini duyurmasının ardından otel yönetimi, böyle bir etkinliğin gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Yerel medya, etkinlik bilgisi ile gündeme gelince Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda, "Gazze'deki soykırımın inkar edilmesi ve Filistin halkının acılarının görmezden gelinmesi kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Otel Yönetiminin Açıklaması

Otel yönetimi, "Mostar'dan bir firma, 10 gün önce otelimizde bir salonu iş toplantısı için rezerve etti, ancak bugün medyada durumun farklı olduğunu öğrendik," şeklinde bir açıklama yaptı. Bosna Hersek'teki güvenlik kurumlarıyla istişare yapıldığını belirten otel yönetimi, sonunda etkinliği iptal etme kararı aldıklarını bildirdi.

Ölümlerle dolu bir süreçte, bu tür etkinliklerin Saraybosna gibi bir savaş yaşamış şehirde yasak olduğunun altı çizildi.