DOLAR
34,23 0,61%
EURO
37,04 0,5%
ALTIN
2.994,05 0%
BITCOIN
2.300.229,12 2,44%

Serhat Akın'a Yönelik Silahlı Saldırıda 5 Tutuklama

Eski milli futbolcu Serhat Akın'a yapılan silahlı saldırı sonrası 6 şüpheliden 5'i tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 16:48
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 16:48

Serhat Akın'a Yönelik Silahlı Saldırıda 5 Tutuklama

Serhat Akın'a Silahlı Saldırı: 5 Şüpheli Tutuklandı

Beykoz'da eski milli futbolcu Serhat Akın'a yönelik gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında, gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Akın'ın ayağından yaralandığı olayla ilgili çalışmalar sürüyor.

Gözaltına Alınan Şüpheliler

Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan şüpheliler arasında, motosikleti kullandığı iddia edilen O.M, silahla ateş ettiği öne sürülen O.D. ve diğer şüpheliler E.Ü, İ.T, Y.G. ve M.A. bulunuyor. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi.

Tutuklama İstemleri

Savcılığa çıkarılan 6 şüpheli, ifadelerinin ardından "iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hâkim, bu süreçte 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, M.A'ya yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Saldırı Ücretinin Detayları

Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen O.D, emniyet ifadesinde, yurt dışında firari durumda olan H.Ş'nin kendisine 250 bin lira karşılığında Serhat Akın'ı vurmasını istediğini, saldırı sonrası bu parayı motosikleti kullanan O.M. ile paylaştığını aktardı.

Firari Şüphelilerin Yakalanması İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Öte yandan, geçen Haziran ayında Kumburgaz'da gerçekleştirdiği bir silahlı öldürme olayının faili olduğu belirtilen H.Ş'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca, M.A'nın yakalanması için de gerekli işlemler devam etmektedir.