DOLAR
34,29 -0,01%
EURO
37,09 -0,02%
ALTIN
3.013,82 0,46%
BITCOIN
2.368.017,84 -1,88%

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Duygusal Anlar

Sinan Ateş cinayeti davasında eşi ve aile üyelerinin duygusal ifadeleri mahkemede yankı buldu. Adalet bekleyişleri devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 12:45
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 12:45

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Duygusal Anlar

Sinan Ateş Cinayet Davası Devam Ediyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen davanın duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Dava süreci, sanıklar, avukatları ve taraf avukatlarının katılımıyla devam etti.

Ayşe Ateş'ten Adalet Çağrısı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, mahkemeye hitaben yaptığı konuşmada, "Mahkemenin vicdanıyla, adaletiyle, hukuka uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum" şeklinde ifadeler kullandı. Ayşe Ateş, adaletin tecelli etmesini umarak, devletin ve milletin birliğinin önemine dikkat çekti.

Sanıkların Yüzüne Bakmak İstemiyorum

Maktulün annesi Saniye Ateş ise sanıkların yüzünü görmek istemediğini belirtirken, "Benim oğlumun katilleri dışarda, azmettiricileri burada" sözleriyle duruşmaya duygusal bir atmosfer katmıştır. Yaşadığı acıyı dile getirirken, sanıkların bir daha huzur bulmamalarını temenni etti.

Kardeşlerinden İfadeler

Sinan Ateş'in kardeşi Selda Kazanç, adalet mücadelesinin asla sona ermeyeceğini, suça karışan isimlerin dava dosyasına eklenmesini talep etti. "Sinan Ateş'in geri gelmeyeceğini biliyoruz, bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz" diyerek kararlılığını ifade etti. Diğer bir kardeşi Sevda Ateş ise mahkemenin adaleti yerine getireceğine olan inancını dile getirdi.

Duruşmanın Sonrası

Davaya katılanlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekilleri de yer aldı. Duruşma sonrasında müşteki ve avukatların beyanda bulunmasının ardından ara verildi.