DOLAR
34,23 0,03%
EURO
37,92 -0,18%
ALTIN
2.927,47 -0,09%
BITCOIN
2.082.014,7 0,18%

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Karar Verildi

Sinan Ateş cinayeti davasında 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara 2 yıl ila 18 yıl hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 17:52
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 17:52

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Karar Verildi

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Son Duruşma

Eski Ülkü Ocakları lideri Sinan Ateş'in öldürülmesine dair 22 sanıklı davada önemli bir karar alındı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sürecinin ardından zararlı tarafların ve sanıkların dinlenmesi amacıyla yapılan duruşmada bir araya geldi.

Duruşmaya Katılım

Duruşmada sanıkların avukatları, Ateş’in aile üyeleri ve bazı siyasiler yer aldı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin gelişmiş duruşmayı takip etmek üzere salonu ziyaret etmesi dikkat çekti.

Sanıkların Savunmaları

Sanıklar son sözlerini söylerken, yaptıkları eylemlerin farklı nedenlerden naçizane olduğunu öne sürerek beraat talep ettiler. Tutuklu sanıklardan Eray Özyağci, olayın suçlu olmadığını belirterek, "Keşke bu şekilde olmasaydı. Öldü, başımıza bir sürü iş geldi," dedi. Vedat Balkaya ise, "Bir insanın öleceğini bilsem buraya gelmezdim," sözleriyle savunmasını yaptı.

Mahkemenin Kararları

Mahkeme, tetikçi Eray Özyağci ile motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya'ya, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Bunun yanında, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise "azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum edildi.

Ek olarak, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel gibi sanıklara ise 18’er yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıkların beraatlerine karar verilirken, 2 sanık hakkında ayrı bir dava açılması kararlaştırıldı.

Gelişmelerin Ardından

Bu süreçte kararın ayrıntılı bir şekilde incelendiği ve sanıkların durumlarının süreklilik arz ettiği gözlemlendi. Dava sürecinin devam etmesi bekleniyor.