DOLAR
34,27 -0,12%
EURO
37,63 -0,03%
ALTIN
2.916,61 0,11%
BITCOIN
2.189.340,71 -2,07%

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Süreç Devam Ediyor

Sinan Ateş cinayeti davasında 22 sanık yargılanıyor, duruşmalar Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde sürüyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 10:35
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 10:35

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Süreç Devam Ediyor

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Son Gelişmeler

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yargılandığı dava, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam ediyor. Duruşmanın 5 gün sürmesi planlanıyor ve güvenlik önlemleri üst düzeyde.

Duruşmaların Detayları

İlgili duruşmaya Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığında, sanıklar ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile diğer yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, duruşma öncesinde cinayet anına ait kamera kaydıyla ilgili bilirkişi raporunun alındığını açıkladı.

Basın Mensupları İçin Güvenlik Önlemleri

Duruşma salonuna basın kartı olmayan basın mensupları alınmadı. Mahkeme Başkanı Güven, "Basın kartı olan kişiler yalnızca basın mensubu olarak kabul ediliyor. Kartların kimlere verileceğine ise Cumhurbaşkanlığı karar verir," ifadelerini kullandı.

Sanıkların Savunmaları

Tutuklu sanıklardan Doğukan Çep, bilirkişi raporuna itiraz ederek, "Selman Bozkurt sağ omzundan vurulduğu halde 'sol omzundan vuruldu' olarak yazılmış," dedi. Avukatı Emine Tosun ise, bu raporu kabul etmediklerini belirterek suç duyurusunda bulundu. Diğer sanık avukatları da benzer itirazlarda bulundu.

Duruşmanın Seyri

Mahkeme heyeti, duruşmanın kapalı yapılması talebini reddetti. İlerleyen saatlerde, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı sanıkların savunmaları alınacak.