DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.145.996,91 0,51%

Sinan Ateş Cinayetinde Dava Devam Ediyor

Sinan Ateş cinayet davasında yeni gelişmeler yaşandı, sanık beyanları ve avukat savunmaları gündemde.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 10:58

Sinan Ateş Cinayetinde Dava Devam Ediyor

Sinan Ateş Cinayet Davası Devam Ediyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak açılan davada, 22 sanığın yargı süreci devam ediyor.

Duruşma Ankara'da Gerçekleştirildi

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleştirilen duruşmaya, sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yakınları ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da izledi.

Mahkemede Dikkat Çeken Anlar

Mahkeme Heyet Başkanı Mehmet Güven, daha önceki celsede, cinayet tetikçisi Eray Özyağcı'nın gazetecilere yönelik yaptığı silah işareti nedeniyle tutanak tutulduğunu dile getirdi. Bu tutanak, dava dosyasına eklendi.

Sanıkların Beyanları ve İddiaları

Sanıkların ve avukatlarının, savcının mütalaasına karşı beyanlarıyla duruşma devam etti. İddianamede akıl hocalığı yaptığı belirtilen Doğukan Çep'e otelde yer ayırttığı savunulan Alper Atay, daha önceki ifadelerinin geçerli olduğunu belirtti ve olay hakkında bir şey bilmediğini iddia ederek beraatini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Ensar Aykal ise, bir yıldan beri tutuklu olduğunu ve dosyada kendisinin yalnızca Tolgahan Demirbaş ile yaptığı telefon görüşmeleri temelinde yer aldığını savundu. Aykal, kendisini ilgilendiren başka bir iddia olmadığını kaydetti.

Aykal, Demirbaş'ın telefonunda görülen bir adres bilgisinin kendisinden kaynaklanmış olabileceğine dair değerlendirmelerin hatalı olduğunu savunarak, "Üzerinde inceleme yapılan imajda telefon irtibatı tespit edilemedi. Bu nedenle tutukluluk halimin kaldırılmasını talep ediyorum," diye ifade etti.

Duruşma Devam Ediyor

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla sürdürülüyor.