DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.132.880,9 -0,92%

Sosyal Medyada Provokatif Paylaşımlara Karşı Önlemler Artıyor

Bir kişi, sosyal medyada yanıltıcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklamalar geldi.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:48
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:52

Sosyal Medyada Provokatif Paylaşımlara Karşı Önlemler Artıyor

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşımlara Göz Açtırılmıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yanıltıcı içerikler paylaşan bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan kişinin 18 yaşındaki T.D. olduğu belirtildi.

Provokatif İçerikler İnceleniyor

Bir kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yayımlanan sözde tehdit edici görüntülerin ardından, Siber Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde görüntülerin kurgu olduğu tespit edildi. Bakan Yerlikaya, bu tür paylaşımlar yapanların madde madde izleneceğini ifade etti.

İlgili Çocuk Güvende

Yerlikaya, E.N.B adlı çocuğun İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından güvende tutulduğunu ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde gerçekleştirileceğini aktardı.

Gelecek İçin Uyarı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı halkı uyararak, "Siber devriyelerimiz, halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an takip ediyor. Bu tür içerikler paylaşanları tek tek yakalayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.