DOLAR
34,23 -0,02%
EURO
37,5 -0,04%
ALTIN
2.921,59 -0,08%
BITCOIN
2.137.323,45 0,24%

Spor Dünyası Kadına ve Çocuğa Şiddete Karşı Tek Yürek

Spor federasyonları ve kulüpler, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti kınayan paylaşımlar yaptı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 11:49

Spor Dünyası Kadına ve Çocuğa Şiddete Karşı Tek Yürek

Spor Dünyasından Önemli Mesajlar

Türkiye'nin önde gelen spor federasyonları ve kulüpleri, kadınlar ve çocuklar üzerinde yaşanan şiddet olaylarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla sosyal medya üzerinden ortak bir kampanya başlattı.

TFF’nin Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesinde, "Kadınlarımıza ve çocuklarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz" ifadesini kullanarak herkesi duyarlı olmaya davet etti. Açıklamada, "Daima el üstünde tutulması gereken kadınlarımıza ve çocuklarımıza uygulanan her türlü şiddetin insanlık dışı olduğuna inanıyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm kulüplerimize teşekkür ediyoruz" denildi.

TBF ve Diğer Kulüplerin Duyarlılığı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) de sosyal medya aracılığıyla "#KadınaVeÇocuğaDokunma" etiketi altında destek vererek, kadınlar ve çocuklara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Galatasaray Kulübü’nden Duygusal Bir Mesaj

Galatasaray Kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Artık duyduğumuz ses bir annenin feryadı, bir çocuğun yardım çığlığı, bir genç kızın haykırışı olmasın. Dayanışma için yükselen sesimiz olsun!" diyerek bu meseleden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Diğer Kulüplerin Desteği

Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi birçok ünlü spor kulübü ve sporcu da aynı tema altında paylaşımlar yaparak toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmuş ve şiddete karşı duruşlarını sergilemiştir.