DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.663,05 -1,48%

Starlink, Brezilya'daki Erişim Engelini Kabul Etti

Starlink, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin X platformuna erişim engeli emrine uyacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 13:57

Starlink, Brezilya'daki Erişim Engelini Kabul Etti

Starlink'ten Erişim Engeline Uyum Açıklaması

Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink, sosyal medya platformu X'e Brezilya'da uygulanan erişim engeline uyacaklarını açıkladı. Şirket, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, "Brezilya Yüksek Mahkemesi yargıcı Alexandre de Moraes'in verdiği emre uyum sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yasa Dışı Muamele ve Kullanıcı Bağlantısı

Starlink, açıklamasında, "Varlıklarımızın dondurulmasıyla ilgili yasa dışı muameleye rağmen, X'e erişim engeli emrine uyuyoruz. Brezilya anayasasını ihlal ettiğine inandığımız bu karar için yasal yolları takip edeceğiz" şeklinde belirtildi.

Yüksek Mahkeme Kararı ve Süreç

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması çerçevesinde X'ten bazı hesapların engellenmesi ve veri sağlanmasını talep etmişti. Şirketin belirtilen süre içinde yasal temsilci atamaması nedeniyle, mahkeme X'e erişim yasağı getirildi.

Elon Musk'ın Tepkisi

Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki yargıç bu durumu siyasi sebeplerle yok ediyor" diyerek karara karşı çıktı.