DOLAR
34,24 -0,36%
EURO
37,54 0,97%
ALTIN
2.918,76 -0,19%
BITCOIN
2.117.744 -1,84%

Suudi Arabistan ve Mısır'dan Acil Ateşkes Çağrısı

Mısır ve Suudi Arabistan, Gazze ve Lübnan için acil ateşkes talep etti.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 17:20
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 17:20

Suudi Arabistan ve Mısır'dan Acil Ateşkes Çağrısı

Suudi Arabistan ve Mısır'dan Uluslararası Topluma Çağrı

Mısır ve Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile uluslararası toplumdan, Gazze ve Lübnan'da acil ve kalıcı bir ateşkes sağlama konusunda harekete geçmesini istedi.

Diplomatik Görüşmeler

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan arasında yapılan telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki koordinasyon ve bu çerçevede Lübnan'daki mevcut durum ele alındı.

Ateşkes İçin Sorumluluk Çağrısı

İki bakan, uluslararası topluma, özellikle BMGK'ya, sorumluluklarını yerine getirmeleri ve her iki bölgede de acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması konusundaki çağrıda bulundular.

Dayanışma Mesajı

İsrail'in Filistin ve Lübnan halklarına yönelik saldırıları nedeniyle Arap dünyasının karşılaştığı tehlikeleri atlatmak amacıyla, iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi konusunda mutabık kaldılar.

Bakanlar, Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurgularken, Lübnan devletinin tüm kurumlarının görevlerini yerine getirmesi ve egemenliğini koruması gerektiğini ifade ettiler.

Lübnan’ın Egemenliği ve Güvenliği

İki bakan, Lübnan’ın güvenliği ve egemenliğine zarar verebilecek her türlü düzenlemenin kesinlikle reddedilmesi gerektiğine de dikkat çektiler.