DOLAR
34,15 0,26%
EURO
37,79 0,22%
ALTIN
2.901,46 0,8%
BITCOIN
2.059.508,1 1,03%

Tayvan'ı Vuran Krathon Tayfunu'nun Etkileri

Krathon Tayfunu, Tayvan'ın güney ve doğu kıyılarında büyük hasara yol açtı, can kaybı ve yaralılar var.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 14:14

Tayvan'ı Vuran Krathon Tayfunu'nun Etkileri

Tayvan'ı Vuran Krathon Tayfunu

Tayvan, Krathon Tayfunu'nun etkisi altındadır. Bu tayfun, adanın güney, doğu ve batı kıyılarında şiddetli rüzgarlar ve yağışlar getirmektedir.

Merkezi Meteoroloji İdaresinden Açıklama

Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), tayfunun şiddetli merkez bölgesinin, öğle saatlerinde Kaohsiung'a ulaştığını bildirdi. Tayfun, saatte 126 kilometreye kadar ulaşan rüzgar hızlarıyla kuzey-kuzeydoğu yönünde ilerliyor.

Fırtına Uyarısı ve Hasar Durumu

Tayfunun güzergahı üzerindeki doğu ve batı sahillerindeki iller ile Tayvan'a bağlı Penghu Adaları'nda fırtına uyarısı yapılmıştır. Merkezi Acil Durum Operasyon Merkezi (CEOC), tayfun nedeniyle şu ana kadar 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 123 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Tayfunun Elektrik Şebekesine Etkisi

Tayvan Elektrik Şirketi, tayfun sebebiyle meydana gelen şebeke hasarı dolayısıyla, özellikle Pingtung ve Kaohsiung bölgelerinde 51 haneye elektrik verilemediğini belirtmiştir.

Tahliyeler ve İptaller

Tayfun nedeniyle kıyı ve dağlık alanlarda yaşayan binlerce kişi güvenli bölgelere tahliye edilmiş, okullar ve iş yerleri kapatılmış ve uçak seferleri iptal edilmiştir.

Gelecek Tahminleri

Krathon Tayfunu'nun Tayvan'ın kuzeyine doğru ilerledikçe zayıflayarak tropikal depresyona dönüşeceği ve etkisini büyük ölçüde yitireceği öngörülmektedir.